onsdag, februari 08, 2012

Vatten, vatten... ugh

I måndags kväll råkade vi ut för en vatten läcka. Vi har våran vattenpump i vårat pentry i köket. Det är där vattnet kommer in i huset. Ben skulle fixa något med filtret, så han stängde av vattnet osv. Men nått var fel, så det började spruta vatten som fan.. Riktigt jäkla illa, sprutade upp i taket. Och där fanns ingenstans att stänga av vattnet in i huset. Hade ingen aning om vad vi skulle göra. Jag la alla lakan och handdukar vi har på golvet och dörr öppningen så vattnet skulle hålla sig inne i pentryt. Och det höll sig där inne mestadels. Till slut var där ca 10 cm vatten på golvet. Helt sjukt. Panik hade vi. Jag ringde rörmokare, Ben letade efter vart han kunde stänga av vattnet.. Rörmokaren va över en halv timme här ifrån. Detta hände kl 7 på kvällen. Så till slut ringde Ben 911, så dom kopplade vidare honom till vattenverket som fick guida honom till att fixa det. Så Ben fick leta upp en liten låda nere i marken i början på våran trädgård där vattenledningen kommer upp till vårat ut. Där fick han stänga av vattnet. Så vattnet stod och sprutade i 30 min. Ugh..

Dom som installerade vattenpumpen och allt, gjorde fel.. Och det sattes in 6 årsen. Ben ringde runt till alla rörmokare i Warrenton, och fick tag på dom som installerade den. Och tillslut gick dom med på att komma hit och fixa det gratis. Iom dom gjort fel från början, och missat att sätta på en avstängnings ventil på andra sidan av filtret.

Så idag, onsdag morgon kom dom och fixade det. Så igår kväll ville vi så gärna dusha, och så. Så vi åkte hem till Bens mamma och sov där. Men nu är allt fixat. Så det är skönt. Imorgon kommer dom från försäkringsbolaget, och ska kolla på skadorna.. Blir nog nytt golv där inne kan jag tänka mig, men vi får se..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar